Nieuw op kasteel Vorden

Op Kasteel Vorden wordt er samen met een klein team betrokken vrijwilligers iedere dag weer hard gewerkt aan het behoud, onderhoud en de hartelijke ontvangst van gasten gewerkt.

Binnenkort op bezoek bij ons restaurant 't Kasteelhaantje?
In ons familierestaurant hebben we sinds kort de tekentas; een mapje met kleurplaten voor alle leeftijden, tekenpapier en kleurpotloden voor iedereen die zin heeft om even creatief op papier bezig te zijn. Misschien heb je inspiratie opgedaan op het kasteel met alle mooie schilderijen en wil je dat schetsen, vraag gerust naar onze tekentas, zoek een leuk plekje in het restaurant of buiten op het terras en geniet van het kleuren.

Nieuw : Groepsarrangementen 2019 - 2020

Meer informatie vindt u op de pagina 'Rondleidingen en groepsarrangementen'

* Theeproeverij op Kasteel Vorden; een zittende vertelling met weetjes over theesoorten, het proeven van thee soorten uit prachtig kasteelservies, aangevuld met huisgemaakte mini lekkernijen.

* Bal op het Kasteel; een vertelling over hofmanieren, gebruiken en mode uit die tijd, aangevuld met requisieten zoals een hele oude baljurk. Na deze vertelling kunnen de gasten die dit willen zich verkleden in prachtig klassieke baljurken en baron tenues. Hoor het ruisen van de rijke stoffen, even zwieren in de wijde rokken....een fantasie komt tot leven.

* Natuurlijk groen arrangement; een vertelling over de kasteeltuin, alles wat er in de omgeving groeit en bloeit en een demonstratie bloemarrangement maken. Uiteraard ontbreekt de verloting van het bloemstuk of iets groens er ook bij.

* Rondleiding met gids of zittende vertelling over het kasteel, aangevuld met een heerlijke verse lunch in restaurant 't Kasteelhaantje.

 

Nieuw : Familiekasteel krijgt kinderverkleedzolder

Om een rondgang of rondleiding voor kinderen (en begeleiders) extra leuk te maken, werken we momenteel aan de inrichting van een heuse kinder verkleedzolder. Helemaal in stijl kunnen kinderen van 3 tot ca 12 jaar zich er binnenkort  verkleden als ze dit willen voor een prachtig sfeervol fotomoment. De kleding is zoveel mogelijk authentiek genaaid en kan zoveel als mogelijk over de eigen kleding aan worden getrokken. We hopen de kinderverkleedzolder net voor de herfstvakantie klaar te hebben.


Nieuw : Kerst Brocante 13, 14 en 15 december 2019

Op 13, 14 en 15 december 2019 is het extra feest op en rond het kasteel en in 't Kasteelhaantje. De Grote Zaal zal sfeervol versierd zijn met kerstdecoratie en ook de kerstboom ontbreekt niet. De grote haard zal branden, er zijn 'zeg iets liefs' plekjes door het hele kasteel waar men even kort kan zitten om iemand te bedanken, iets liefs te zeggen of misschien zelfs ten huwelijk te vragen. Laat u zich spontaan inspireren door de kerstgedachte. Daarnaast zal er in de Gewelven een kerstbrocante gehouden worden en kan men bij 't Kasteelhaantje genieten van Glühwein en warme chocolademelk.

 

Agenda Kasteel Vorden                                   najaar 2019/voorjaar 2020

12 t/m 27 oktober 2019      Familie activiteit   “Ontdek de kasteeldieren” 
Herfstactiviteit op Kasteel Vorden voor het hele gezin waarbij dieren (levend, op kunstafbeelding en voorwerpen en geschonken jachttroffeeën) op het kasteel centraal staan.  Naast de audio tour is er een dieren speurquiz met prijsvraag voor alle leeftijden.

16 november 2019               Intocht van Sinterklaas in Vorden en op Kasteel Vorden

13 - 15 december 2019 Familie evenement   “Kerst op Kasteel Vorden”
Sfeervolle kerstbrocante in de Gewelven van kasteel Vorden, fotomoment met Kerstprinses op de kinderverkleedzolder, bijzondere ‘zeg iets liefs’ plekjes op en om het kasteel, brandende open haarden in o.a. de versierde Grote Zaal, fraaie groendecoraties,  lichtjeswandelroute van kasteel naar restaurant waar warme chocolademelk, winterthee en Glühwein met huisgemaakte lekkernijen klaar staan.

Januari/maart 2020             Thema activiteit “Het winterse kasteelleven”
Thema activiteit in voorbereiding op Kasteel Vorden :  educatieve kijkspeurtocht en lezingen met als thema “Het winterse kasteelleven”; een kijkje achter de schermen hoe men vroeger leefde op een kasteel in de wintermaanden,  wat kookte men en welke kleding droeg men.

Voorjaar 2020 Thema activiteitKasteelmode en Hofmanieren”
In voorbereiding op Kasteel Vorden : thema activiteit middels o.a. kijkspeurtocht,  lezingen, rondleiding en activiteiten op de verkleedzolder voor kinderen en volwassenen in het teken van “Kasteelmode en Hofmanieren”.

23 & 24 mei 2020 Vita Cultura Event
Tegen het decor van dit prachtige historische buitenverblijf krijgen bezoekers en deelnemers een verrassende blik over kunst en design, muziek en theater. Dat alles in een bijzondere ambiance, met workshops, infostands, optredens, demo’s en performances zowel in het kasteel als in de kasteeltuinen. Kortom een bijzonder cultuur event en uniek voor Oost Nederland.Klassieke cultuur in alle vormen. Organisatie : Vita Cultura, http://vita-cultura.nl

18 t/m 21 juni 2020 Mañana Mañana
Ronddwalen op een festival zonder kaders. Genieten van allerlei soorten livemuziek en theater op zeven podia, verscholen in de bossen bij een fraai kasteel. Je festivaldagen afsluiten bij een kampvuur of als campinggast een dikke afterparty bijwonen tot diep in de nacht. Manana Manana, ver weg van de grijze massa. Organisatie : Alles komt goed B.V. www.mananamanana.eu/info


 

Media beeldmateriaal

Film "Binnen het Kasteel":

 

Film "Omgeving van het Kasteel".

 

Film outsite Castle of Vorden

 

Film Kasteel Vorden in vogelvlucht

 

Film Maak een pop-up kaart van het kasteel

Film sfeerbeelden drone

Film sfeerbeelden