4-10-2019

Herfstactiviteiten 12 t/m 29 oktober 2019


Tijdens de herfstvakantie heeft Kasteel Vorden diverse familie activiteiten in het kasteel georganiseerd met als thema 'Ontdek de kasteeldieren'.
Categorie: Algemeen

Tijdens de herfstvakantie 2019 organiseren Kasteel Vorden en restaurant 't Kasteelhaantje familie activiteiten met als thema 'Ontdek de kasteeldieren'.

Door middel van een speurquiz voor kleine en grote speurneuzen gaat men op ontdekkingstocht door deze sfeervolle historische buitenplaats op zoek naar dieren in allerlei (kunst-)vormen en maten. Door middel van vragen en kleine opdrachten over de dieren en het leven in vroegere tijden op een kasteel, ontdekt men meer over deze dieren.

Daarnaast kan men actief aan de slag met de oud-hollandse spelletjes op zolder. Ter afsluiting van een actief bezoek aan ons kasteel kan men in restaurant 't Kasteelhaantje terecht voor koffie, thee, frisdrank en een huisgemaakte lekkernij. Uiteraard liggen de dierenkleurplaten en potloden voor de creatieve speurneuzen ook klaar.

Kasteel Vorden is geen gewoon kasteel of museum, het is het woonhuis van particuliere bewoners die hun bijzondere huis openstellen voor publiek. Zo maken ze bezoekers middels audiotour of rondleiding (op afspraak voor groepen) deelgenoot van de bijzonder charmante sfeer van hun woning, de inrichting en de kunst verzameling. U gaat als het ware op bezoek bij hen, een soort 'gluren bij de buren' in middeleeuwse sfeer.

Openingstijden van het kasteel en het restaurant tot en met 31 oktober 2019 : woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Entreeprijzen tijdens de herfstvakantie : volwassenen 12,00 euro per persoon, 6 t/m 16 jaar 7,50 euro per persoon en kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis entree.

Speciale familie aanbieding tijdens deze periode : gezinsentreekaart voor maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen tot en met 16 jaar : 25,00 euro. Extra kind of volwassene in familiegroep: halve prijs tijdens herfstvakantie = EUR 3,75 per kind en EUR 6,- voor volwassene.