Naast partijen en feesten, die op afspraak worden gedaan, is het kasteel geopend voor bezichtiging gedurende vrijwel het hele jaar. De openingstijden kunt u vinden op deze website in het desbetreffende artikel onder het Nieuws  Controleer dit, omdat het kasteel soms is afgehuurd, of bel ons op. Ook als u op het kasteel een feest of andere evenement wilt organiseren kunt u me altijd bellen of een mail sturen. Openingstijden zijn van 11.00u to 17.00u. Entrée (incl. audio tour in Nederlands, Duits en Engels) : € 12,-; kinderen € 7,50.

Het hele jaar door worden er rondleidingen gegeven op kasteel Vorden, meestal door de kasteelvrouwe Karin of haar man Jos zelf.  Een rondleiding duurt ca. 45 minuten.
Zij zullen u vertellen over de historie en de bewoners van het kasteel.

Het kasteel is volledig in stijl ingericht met antieke meubels en schilderijen uit de 15-19e eeuw. Verse bloemen en plantendecoraties completeren de sfeervolle huiselijke uitstraling. Kasteel Vorden is  niet voor niets het oudste door de eigenaren bewoonde kasteel.

Voor kinderen (van ca. 8-12 jaar) kunnen wij een op hen aangepast feest verzorgen. Zij kunnen dan eventueel hun meegenomen ridder en jonkvrouw kleding aantrekken. Naast een leuke rondleiding vertonen wij als toegift  op een TV-scherm oude afleveringen van Floris en wordt er frisdrank met wat lekkers geserveerd. Een kinderfeestje  met de genoemde extra’s duurt ca. 1.5 uur.

Rondleiding kasteelPrijzen diverse soorten rondleidingen

Open dagen

Naast partijen en feesten, die op afspraak worden gedaan, is het kasteel geopend voor bezichtiging gedurende vrijwel het hele jaar. De openingstijden kunt u vinden op deze website in het desbetreffende artikel onder het Nieuws  Controleer dit, omdat het kasteel soms is afgehuurd, of bel ons op. Ook als u op het kasteel een feest of andere evenement wilt organiseren kunt u me altijd bellen of een mail sturen. van 11.00u to 17.00u.

Entrée (incl. audio tour in Nederlands, Duits en Engels) : € 12,-; kinderen € 7,50.

Groepsrondleidingen


Daarnaast kunnen (ook op afspraak) groepsrondleidingen worden gegeven voor (in principe) maximaal 20 personen per keer.
Prijs groepsrondleiding: € 9,50,- per persoon (kinderen € 5,-) + € 80,-. Er geldt bovendien een minimum van € 180,-

Extra's naast de rondeidingen (mag ook zonder rondleiding)

Een rondleiding kan altijd uitgebreid worden met een kop koffie, gebak en/of lunch, high tea in het kasteel. Overlegt u met ons over de detaisl en de kosten.
Deze worden in principe geserveerd in ons gezellige restaurant 't Kasteehaantje

Rondleiding exclusief

Ook geven wij rondleidingen aan groepen (max. 20 personen), waarbij u daarna zelfs de privé-vertrekken kunt bewonderen onder het genot van een drankje en/of een hapje in een van deze ruimtes.
Prijs groepsrondleiding exclusief: € 250,-

Kinderfeestjes

Kinderen worden op een voor hen aansprekende wijze rondgeleid en krijgen wat versnaperingen en een filmserievoorstelling (Floris)
Prijs kinderfeestje (max. 10 kinderen): € 150,-