Je bekijkt nu DAG VAN HET KASTEEL
Downton Abbey S4 The fourth series, set in 1922, sees the return of our much loved characters in the sumptuous setting of Downton Abbey. As they face new challenges, the Crawley family and the servants who work for them remain inseparably interlinked. MICHELLE DOCKERY as Lady Mary Photographer: Nick Briggs

DAG VAN HET KASTEEL

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Dag van het Kasteel

Op tweede pinksterdag, 29 mei 2023, is het opnieuw tijd voor Dag van het Kasteel. Deze editie van Dag van het Kasteel heeft als thema: Upstairs/Downstairs en staat in het teken van het personeel van kastelen en buitenplaatsen. Ook Kasteel Vorden – Downton Abbey in de Achterhoek – doet mee aan de dag van het kasteel. 
Klik hier naar de website Dag van het Kasteel

Een kasteel kon vroeger niet bestaan zonder zijn personeel. Bij middeleeuwse kastelen waren koks, huisbewaarders, stalknechten en poortwachters bijvoorbeeld onmisbaar. Op latere buitenplaatsen waren zij ook onmisbaar maar vond je bijvoorbeeld ook gouvernantes, linnenmeiden, koetsiers, dienstboden, tuinmannen en uiteindelijk ook chauffeurs. Juist de verhalen van deze belangrijke personen zijn echter vaak door de geschiedenis heen verdwenen en vergeten. Daarom willen we deze mensen en hun werk dit jaar in de spotlight zetten!
Ook nu zijn kastelen en buitenplaatsen bijna onmogelijk te onderhouden zonder de hulp van vrijwilligers en personeel. Nu spelen echter ook vaak de eigenaren van het gebouw een heel belangrijke en actieve rol in het onderhouden van al deze prachtige oude gebouwen.
Het kasteel zal er op deze dag op zijn best uitzien, en de entree voor de mensen die in gepaste twintiger jaren komen is gratis! De mooiste en meest passende outfit zal de kasteelvrouwe met een prijs: een diner voor 2 personen in ons restaurant de Bosloods op het kasteelterrein.